Mango, Çarkıfelek ve Altın Çilek Kreması
Mango, çarkıfelek ve altın çilek pürelerini şeker ile karıştırıp ısıya dayanıklı bir kapta kısık ateşe alın. Süt kremasını da ekleyip kabarcıklar belirene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Mısır nişastasını soğuk suda çözüp ocaktaki karışıma, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Ayrı kaplara alıp en az bir saat buzdolabında soğutun. Bir tavaya dekor için ayırdığınız altın çilekleri ve üstünü kapatacak kadar şeker koyup iki adet yıldız anason ekleyin ve karışımı karamelize olana kadar yüksek ateşte pişirin. Karamelize olmuş altın çilekleri dolapta beklettiğiniz kremaların üzerine ekleyin. afiyet olsun.
Malzemeler
- ½ Verita Mango (Püre haline getirilmiş),
- 1 adet Verita Çarkılefek (Püre haline getirilmiş),
- 1 kutu Verita Altın Çilek (Püre haline getirilmiş),
- 3 kaşık mısır nişastası,
- 1 fincan şeker,
- 250 gram süt kreması,
- Dekor için ½ kutu Verita Altın Çilek.