Lime’lı mini tartlar

Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve mikseri çalıştırın. Buzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Hamuru merdaneye sarın ve kalıpların içine yerleştirin. Biz tekli tartölet kalıpları kullandık ama siz aynı tarifi büyük bir tart kalıbında da yapabilirsiniz.

Kenarlarlardaki fazlalıkları kesin. Üzerlerine çatal yardımı ile delikler açın. Büyük tart kalıbı kullanıyorsanız hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatları yerleştirin. Bu şekilde 175 derecede 15-20 dakika pişirin, ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin. Tartölet kalıbı kullanıyorsanız ilk pişirme yeterli olacaktır. Pişen tart hamuru soğurken ganajınızı hazırlayın.

Kremayı ısıtın, lime’ların suyunu, rendelenmiş kabuklarını ve jelatinleri ekleyin. Kaynamadan ateşten alın ve çikolataları ekleyin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra hamurunuzun üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına alın. Biz mereng ve lime dilimleri ile süsledik. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Lime,
  • 400 ml (2 kutu) krema,
  • 2 paket beyaz çikolata,
  • 2 yaprak jelatin,
  • 500 gram un,
  • 250 gram tereyağı,
  • 1/2 çay bardağı buz gibi su,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı