Lime’lı mini tartlar
Elenmiş unu ile tuzu mikser kabına koyun ve karıştırın. Küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve mikseri çalıştırın. Buzlu suyu kaşıkla yavaş yavaş ekleyin. Kum gibi, ama avucunuzda sıktığınızda birbirini tutan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru en kısa sürede bir streç filme alın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru hafif unladığınız tezgahta, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Hamuru merdaneye sarın ve kalıpların içine yerleştirin. Biz tekli tartölet kalıpları kullandık ama siz aynı tarifi büyük bir tart kalıbında da yapabilirsiniz.
Kenarlarlardaki fazlalıkları kesin. Üzerlerine çatal yardımı ile delikler açın. Büyük tart kalıbı kullanıyorsanız hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatları yerleştirin. Bu şekilde 175 derecede 15-20 dakika pişirin, ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin. Tartölet kalıbı kullanıyorsanız ilk pişirme yeterli olacaktır. Pişen tart hamuru soğurken ganajınızı hazırlayın.
Kremayı ısıtın, lime’ların suyunu, rendelenmiş kabuklarını ve jelatinleri ekleyin. Kaynamadan ateşten alın ve çikolataları ekleyin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra hamurunuzun üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına alın. Biz mereng ve lime dilimleri ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Lime,
- 400 ml (2 kutu) krema,
- 2 paket beyaz çikolata,
- 2 yaprak jelatin,
- 500 gram un,
- 250 gram tereyağı,
- 1/2 çay bardağı buz gibi su,
- 1 çimdik tuz.