Kuşkonmazlı Galette
Un ve tuzu karıştırın. Donmuş tereyağını un içine rendeleyin. Parmaklarınızla hamuru nazikçe yoğurun, kabaca topaklanması yeterli. Sirke ve buz gibi soğuk sudan bir kaşık ekleyin, bir çatalla hamuru karıştırın, bu işlemi sıvılar bitene kadar tekrarlayın. Karışımı unlu bir yüzeye dökün ve ellerinizle, bir bütün haline gelene, yoğurmadan kadar toparlayın. Tereyağını ne kadar az ısıtırsak o kadar iyi. Bir süreç filme sarın ve en az bir saat dolapta dinlendirin. Tekrar soğuyan hamuru, bir yağlı kağıt serdiğiniz tezgah üzerinde merdane ile açın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine alın ve tekrar en az bir saat dinlendirin. Peynir içini hazırlayın. Biz lor, krem peynir ve biraz rende dil peyniri kullandık. Ancak siz sürülebilir oldukça bu karışımı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Dolaptan çıkardığınız hamurun ortasına bu karışımı sürün, kuşkonmazları dizin, dörde böldüğünüz kokteyl domatesleri kuşkonmazların arasına serpiştirin. Hamurun kenarlarını kuşkonmazların üzerine kıvırın. Çırptığınız yumurtayı kıvırdığınız kenarların üzerine sürün. Kuşkonmazların üzerine zeytinyağı sürün ve tuz serpin. 200 derecede ısıttığınız fırında, 30 dakika ya da hamur kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 demet Verita Kuşkonmaz,
- 100 gram (1 su bardağı) un,
- 60 gram tereyağı (dondurulmuş),
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 60 ml (1/4 bardak) buzlu su,
- 1 çorba kaşığı sirke,
- Lor peyniri,
- Krem peynir,
- Dil peyniri,
- Kokteyl domates,
- 1 yumurta,
- Zeytinyağı.