Kuşkonmazlı Başlangıç Tabağı
Kuşkonmazları, mızrak kısmını bırakıp sebze soyucu ile soyun. Kaynar suda 30 saniye haşlayıp soğuk suya alın. Süzdükten sonra zeytinyağlayın, tuzlayın, biberleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları 7 dakika haşlayın. Soyup ortadan ikiye kesin. Bir servis tabağına kuşkonmazlar, yumurtalar, arpacık soğanı halkaları, füme diller ve elinizle parçaladığınız mozzarella peynirini yerleştirin. Zeytinyağı gezdirin, tuz ve biberle tatlandırın. Maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 demet Verita Kuşkonmaz,
- 3-4 dilim füme dil,
- 2 adet yumurta,
- 2 adet arpacık soğan,
- 1 top mozzarella peyniri,
- Maydanoz,
- Tuz ve karabiber.