Kumkuat Reçeli
Kumkuatları yıkayın ve üst kısmındaki yeşil kısmı üzerinde bırakarak saplarını çıkarın, bir tencerede 1 litre su ile yumuşatmadan 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp soğumaya bırakın. Soğuk su dolu bir kapta suyunu değiştirerek yarım gün bekletin. Soğuduktan sonra kumkuatları ortadan dikine keserek çekirdeklerini ayıklayın. Ayıkladığınız kumkuatları tencerenize bir kat kumkuat bir kat şeker olacak şekilde döşeyin. Bir gece beklettiğiniz tencerinize ertesi gün 3 su bardağı suyu ekleyin ve ateşe koyun. Tencere kaynama başladıktan sonra altını kısın ve reçel kıvamı alana kadar kaynatmaya devam edin. Reçel kıvamına geldikten sonra limon suyunuzu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Sonrasında ateşten alın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 kilo Verita Kumkuat
- 750 gram Toz Şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım Limon Suyu