Kivili waffle

Kivili Waffle

Kreması için: Tencereye sütü dökün. Üzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip çırpın. Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için: Karıştırma kabına şekeri dökün. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Eritilmiş tereyağını, karbonatı, unu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Kıvamı açık ise un ilave edin ama çok koyu kıvamda bir hamur yapmayın. Eğer kıvamı koyu olursa süt ilave edip kıvamını açın. Hamuru tost makinasına döküp altlı üstlü pişirin. Pişen hamurları makinadan alıp üzerine kremayı sürün. Üzerine isteğe göre muz, çilek ve kivi doğrayın. Servise hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı