Kırmızı Pomelolu Mini Tartlar
Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısı ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya 2 kaşık tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, kalan tereyağını eritip karıştırın ve mini tart kalıplarına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Soğutan pastacı kremasını tartlara sıkın. Üzerine incecik ayıklanmış kırmızı pomelo parçalarını serpiştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Kırmızı Pomelo,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 4 çorba kaşığı tereyağı,
- 2 yumurta sarısı,
- 50g toz şeker,
- 25g nişasta,
- 250 ml süt.