Hindistan Cevizli ve Karamelli Çizkeyk
Önce karameli hazırlayalım. Toz şeker, su ve birkaç damla lime suyunu orta ateşte, şeker eriyip karamel rengi alana kadar, karıştırmadan pişirin. Tereyağının yarısını ekleyin ve eritin. Yarım paket kremayı dikkatlice karamele ekleyin, köpürebilir, aman dikkat. Kısık ateşte iki dakika daha pişirin ve soğuması için kenara alın.
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve kalan kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunun kalanını ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin.
Hindistan cevizi parçaları ile karameli karıştırın, karameliniz biraz sulanacak, endişe etmeyin. Bu karışımı çizkeykinizin üzerine yayın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Fresh Cut Hindistan cevizi,
- 1 adet Verita Lime,
- 200g kakaolu bisküvi,
- 175g tereyağı,
- 400g labne peyniri,
- 1 kutu krema,
- 200g pudra şekeri,
- 2 yaprak jelatin.
- 100ml su,
- 200g toz şeker.