Hindistan Cevizli Çikolata Topları
Hindistan cevizini mutfak robotundan geçirin. 60 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika kurutun. Kurutma işleminin ortasında bir kez karıştırmanızı öneririz, böylece eşit derecede kuruyacaktır. Bir tatlı kaşığı süt reçeli ekleyin ve karıştırın. Bütün Hindistan cevizleri tek bir topak olana kadar azar azar eklemeye devam edin, fazla eklerseniz bu sefer yuvarlarken elinize yapışıp dağılacaktır. Hamurunuzu küçük toplar şekinde yuvarlayın ve buzdolabında dinlendirin. Bu arada bitter çikolatayı mikrodalgada veya benmaride eritin. Hindistan cevizi toplarını çikolataya daldırıp fırın teli üzerinde kurumasını bekleyin. Biz üzerine beyaz çikolata gezdirdik. Afiyet olsun!
Malzemeler:
- 1 adet Verita Fresh Cut Hindistan cevizi,
- Süt reçeli,
- Bitter çikolata