Fırında çıtır tatlı patates
Tatlı patatesleri kabuklarını soymadan, elma dilimi şeklinde doğrayın. İçine sirke ve tuz attığınız kaynar suda altı dakika kaynatın. Bu arada 50g nişastayı 80g su ile karıştırın. Tatlı patatesleri süzdükten sonra, hala sıcakken nişastalı karışım içine alın ve güzelce karıştırın. Patatesleri yağlı kağıda dizin, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirip önceden 220 derecede ısıttığınız, tercihen turbo fırında üstleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Patatesleri ters çevirin ve diğer yüzeyi iyice kızara kadar pişirmeye devam edin. Biz avokado püresi, maydanoz, lime dilimleri ve acı sos ile servis ettik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita tatlı patates,
- 50g nişasta,
- 1 çorba kaşığı sirke,
- Zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber.