Demirhindili Nohut Yahnisi
Hindistan cevizi yağında soğan ve sarımsağı soteleyin. Zerdeçal ve nohutları ekleyin, iki dakika daha soteleyin. Hindistan cevizi sütü ve sebze suyunu ekleyin ve kaynatın. Ateşten aldığınız yahniye lime suyunu ekleyin. Üzerini yoğurt, kırmızı toz biber ve kişniş yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 4 diş Verita Sarımsak, kıyılmış,
- Yarım Verita Lime’ın suyu,
- 1 adet konserve nohut,
- 1 konserve Hindistan cevizi sütü,
- 2 kaşık Hindistan cevizi yağı,
- 2 bardak sebze suyu,
- Süslemek için yoğurt, toz kırımızı biber, kişniş,
- 1 adet orta boy soğan, doğranmış,
- Tuz ve karabiber.