Çikolatalı, Frenk Üzümlü Yılbaşı Keki
Fırını 175 derecede ısıtın. Şekeri ve yumurtaları krema haline gelene kadar çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirin. Sütü, yağı ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Sıcak su, kekteki çikolata tadını artıracak ve oldukça nemli bir kek elde etmenizi sağlayacak. Bu kek hamuru oldukça sıvı bir hamur, un eklemek içinizden gelebilir, lütfen eklemeyin. Kek karışımını kalıba alın ve 40-45 dakika veya kürdan testini geçene kadar pişirin.
Yarım paket kremayı ısıtın, altını kapayın ve çikolataları ekleyin. Eriyen çikolatanızı biraz kıvamlanması için oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Oda sıcaklığına gelen garajı kekin üzerinde gezdirin. Frenk üzümleri ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Frenk Üzümü,
- 220g un,
- 75g kakao,
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1,5 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 400g toz şeker,
- 3 yumurta,
- 250ml süt,
- 125g sıvı yağ,
- 2 çay kaşığı vanilya özütü,
- 250ml kaynar su,
- Yarım paket krema,
- 2 paket sütlü çikolata.