Chia Puding Cheesecake
Bisküvileri blender’da un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırın, yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yayın, bir kaşıkla bastırıp düzleyin ve buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Chia tohumları ve sütü topak kalmayana kadar karıştın. Önceden çırpıp pürüzsüz hale getirdiğiniz yoğurt ve krem peyniri ekleyin. Balı ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Kalıba döküp katılaşana kadar en az dört saat buzdolabında dinlendirin. Yaban mersini, Frenk üzümü, ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin. Tatlılığı yeterli gelmezse servis sırasında üzerine biraz daha bal gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket Verita Frenk Üzümü,
- 5 çorba kaşığı chia tohumu,
- 250ml süt,
- 200g yoğurt,
- 200g taze krem peynir,
- 100g bal,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 80g tereyağı.