Çarkıfelekli Topkek

Çarkıfelekli top kek

Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tereyağını mikserle çırpın. Her iki karışımı birleştirip iyice karıştırın. Üstüne ince küçük doğranmış şeftalileri ve Çarkıfelek püresini ekleyin. Karıştırdıktan sonra kek harcını yağlı kek kalıplarına eşit şekilde boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 60 ml taze  Verita Çarkıfelek meyvesi püresi
  • 1 tane yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 tane ince doğranmış şeftali
  • 60 gr eritilmiş tereyağı
  • Pudra şekeri (süsleme için)
  • 180 ml süt
  • 150 gr toz şeker
  • 30 gr taze hindistancevizi rendesi
  • 300 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı