Çarkıfelekli top kek
Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tereyağını mikserle çırpın. Her iki karışımı birleştirip iyice karıştırın. Üstüne ince küçük doğranmış şeftalileri ve Çarkıfelek püresini ekleyin. Karıştırdıktan sonra kek harcını yağlı kek kalıplarına eşit şekilde boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 60 ml taze Verita Çarkıfelek meyvesi püresi
- 1 tane yumurta
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 tane ince doğranmış şeftali
- 60 gr eritilmiş tereyağı
- Pudra şekeri (süsleme için)
- 180 ml süt
- 150 gr toz şeker
- 30 gr taze hindistancevizi rendesi
- 300 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu