Çarkıfelekli Tart

Tart hamuru için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını teker teker atarak mutfak robotunda karıştırma işlemini sürdürün. Son olarak yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp çok kısa bir kez daha karıştırın. Tart hamurunu streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun eşit oranda pişmesi çin tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin, hamurun üzerine açın, ağırlık yapması için üzerini bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin. Üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları aldıktan sonra 5 dakika daha fırınlayın.

Ganaj için çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın ve ısıttığınız krema içinde eritin. Çikolata karışımını dinlenen tartın orta kısmına boşaltın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.

Mereng için yumurta beyazlarını pudra şekeri ve tuz ile çırpın. Bir sıkma torbası ile soğunuz tartların üzerine sıkın ve varsa pürüz ile yakın. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tartı için:

  • 2 su bardağı un,
  • 1 adet yumurtanın sarısı.
  • 175 gram soğuk tereyağı,
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 yemek kaşığı soğuk su,
  • 1/2 çay kaşığı tuz.

Ganaj için:

  • 150 gram bitter çikolata,
    150 ml. krema.

Mereng için:

  • 3 yumurtanın beyazı,
  • 1 çimdik tuz,
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı