Çarkıfelekli Tart
Tart hamuru için; elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını teker teker atarak mutfak robotunda karıştırma işlemini sürdürün. Son olarak yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp çok kısa bir kez daha karıştırın. Tart hamurunu streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun eşit oranda pişmesi çin tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin, hamurun üzerine açın, ağırlık yapması için üzerini bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin. Üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları aldıktan sonra 5 dakika daha fırınlayın.
Ganaj için çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın ve ısıttığınız krema içinde eritin. Çikolata karışımını dinlenen tartın orta kısmına boşaltın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
Mereng için yumurta beyazlarını pudra şekeri ve tuz ile çırpın. Bir sıkma torbası ile soğunuz tartların üzerine sıkın ve varsa pürüz ile yakın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 adet Verita Çarkıfelek.
Tartı için:
- 2 su bardağı un,
- 1 adet yumurtanın sarısı.
- 175 gram soğuk tereyağı,
- 1/2 su bardağı pudra şekeri,
- 1 yemek kaşığı soğuk su,
- 1/2 çay kaşığı tuz.
Ganaj için:
- 150 gram bitter çikolata,
150 ml. krema.
Mereng için:
- 3 yumurtanın beyazı,
- 1 çimdik tuz,
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri.