Çarkıfelekli Puding
İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınması için bekletin. Daha sonra kapları yağlayın ve fırına yerleştirin. Tatlının karamelini yapmak için, 200 gr şeker ve 100 ml suyu bir tencerede şeker eriyene kadar pişirin. Daha sonra ısıyı arttırıp 10 dakika kadar daha pişirin. Altını kapattıktan sonra karameli kaplara dökün. Soğuyup sertleşecektir. Daha sonra meyveleri ortadan ikiye bölün ve suyunu çıkartıp kalıplara dökün. Sosu hazırlayın. Hindistan cevizi, süt ve kremayı bir tencereye alın. Vanilini de ilave edip su kaynamaya başlayınca altını kapatın. Kalan çarkıfelek meyvelerini de ikişer parçaya bölün. Bir kaseye sularını dökün. Daha sonra bir kaba meyveleri, şekeri, sütü döküp karıştırın. Sosu kalıplara ayırın ve tepsiyi fırının en üstüne yerleştirin. 45 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında 3-4 saat bekletin. Bıçak yardımı ile kalıptan çıkarın. Tabağa alıp servis edin. Afiyet olsun. Bu tarif 8 kişiliktir.
Malzemeler
- 8 adet Verita Çarkıfelek meyvesi
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi sütü
- 150 ml krema
- 300 gr pudra şekeri
- 1 su bardağı süt (yağlı)