Çarkıfelekli cheesecake
20cm’lik yuvarlak kek kabına yapışmayan pişirme kâğıdını yanlardan fazlalık bırakacak şekilde yerleştirin. Bisküvileri kaba koyarak blender ile toz haline getirin. Tereyağı ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı kaba aktarın. Karışımı kabın zeminine ve kenarlarına iyice yayarak üzerine baskı uygulayın. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 160 dereceye kadar ısıtın. Geniş bir kap içerisinde labne peyniri, şeker ve lime kabuğu rendesini blender ile karıştırın. Lime suyu ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Peynir karışımını bisküvi karışımının üzerine dökün. Kabı fırına koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın ve kabı fırının içerisinde, yaklaşık 2 saat, kapağı açık bir şekilde soğuyana kadar bekletin. Kabı gece boyunca buzdolabında bekletin. Küçük bir kapta mısır nişastası ve suyu karıştırın ve pişirme kabına alın. Çarkıfelek ve pudra şekerini ilave edin. Orta ısıdaki ateşte 2-3 dakika pişirin. Oda sıcaklığında bekletin. Karışımı cheesecake’in üstüne dökün. Buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 170 gr Verita Çarkıfelek özütü
- 1 tane yumurta
- 250 gr büskivi
- 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağ
- 2 adet 250 gr’lık labne peyniri, oda sıcaklığında
- 155 gr (3/4 fincan) pudra şekeri
- 2 çay kaşığı pişirilmiş limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı taze Verita Lime suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yumurta
- 125 ml (1/2 fincan) akışkan krema
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 80 ml (1/3 fincan) su
- 55 gr (1/4 fincan) pudra şekeri (sos için)