Böğürtlenli Dondurma
Hindistan cevizi sütünüzü hafifçe ısıtın, balı içinde eritin. Tuz ve vanilya özütünü ekleyerek buzdolabında soğutun. Böğürtlenleri bir çatalla irili ufaklı ezin ve soğuttuğunuz ballı Hindistan cevizi sütüne karıştırın. Bu karışımı tercihen metal bir çırpma kasesine alın ve dondurucuya yerleştirin. Yarım saatte bir dondurucudan çıkarıp, kenarlarını sıyırdığınıza emin olarak mikserle karıştırın. Mikserle karıştırma sebebimiz hem oluşan buz kristallerini yok etmek hem de karışımın içine bir miktar hava almasını sağlamak. Bu miktarda dondurma karışımı üç veya dört karıştırmada hazır olacaktır. Yumuşak bir dondurma kıvamı aldığında streç filmle örtün ve tam olarak dondurun. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Böğürtlen,
- 2 bardak Hindistan cevizi sütü,
- 5 çorba kaşığı bal,
- 1 çimdik tuz,
- Vanilya özütü.