Ballı Tarçınlı Fırında Ananas

Ananasınızı soyduktan sonra önce dikine yarıya kesin. Sonra bu yarım ananastan dikine dört ile altı parça arası dilimleyin. Bal, lime suyu ve tarçını karıştırın, ananas dilimlerinizi bu karışım içinde en az bir saat marine edin. Dilerseniz buzdolabında bütün gece bile marine edebilirsiniz. Marine olmuş ananas dilimlerini fırın tepsisine alın, fırınınızı ızgara ayarında 200 derecede ısıtın. Erittiğiniz tereyağını ve dilerseniz toz şekeri dilimlerinizin üzerine serpiştirin. Tepsinizi üst rafa yerleştirin. 8-10 dakika içinde ananaslarınız kızaracaktır ama gözünüz üzerlerinde olsun, yanmasınlar. Dilerseniz bir tur ters yüz edip iki tarafını da kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 adet Verita Bal Ananas,
  • Yarım Verita Lime‘ın suyu,
  • 3 çorba kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (dilerseniz).

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı