Bal Ananas Çiçekli Tart

Aananas çiçekleri için soyduğunuz ananastan 10 adet ince dilim kesin. Bu dilimleri, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın, kağıt havlu ile kurulayın. 100-120 derecede ısıttığınız yarım saat kurutun. Yarım saat sonra ananas dilimlerini ders çevirin, nemlerini yine kayıt  havlu ile alın ve bir saat daha pişirin. Pişmiş ananaslar kuruyacak ama hala yumuşak kalacak. Şimdi onlara şekil vermemiz gerek. Ananaslarınızı alüminyum folyo parçalarının üzerine koyun, folyoyu avucunuz ile bir kase gibi sıkışırın. Bu şekilde birkaç saat bekleyerek kuruyan ananas dilimleri, kalıptan çıkardığınızda şeklini koruyacaktır.

Şimdi geleneksel bir çizkeyk tabanı  yapalım. Bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın ve kalıbızınıza bastırıp 180 derecede, 30 dakika, hafifçe renk alana kadar pişirin.

Kalan ananası dilimlere ayırın ve robotta püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam için ananas pürenizi süzgeçten de geçirebilirsiniz. Şeker, kalan 3 yumurta sarısı, bir bütün yumurta, nişasta, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı ananas püresine karıştırın. 15 dakika kısık ateşte, daha iyisi benmari usulü pişirin, kremanız kıvam alacak. Kremanızı tart hamurunun üzerine alın ve buzdolabında soğutun. Ananas çiçekleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 adet Verita Bal Ananas,
  • 2 paket yulaflı bisküvi,
  • 3 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 bardak toz şeker,
  • 4 yumurta sarısı,
  • 1 yumurta,
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı