Avokadolu Tavuklu Dürüm
1 bardak suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Dilimlediğiniz tavuk göğsünü suyun içine alın ve 6 saat bekletin. Tuzlu suda dinlenen tavuk göğüslerini önce un, sonra çırpılmış yumurta ve en son galeta ununa batırarak panelemeye hazır hale getirin. Tavuklarınızı ve dilimlenmiş kapya biberinizi zeytinyağında veya fırında kızartın. Lavaşın içine tavuk dilimleri, kesip doğranmış avokado, kapya biberleri ve tulum peyniri parçaları yerleştirin, sararak dürüm haline getirin. Dürümüzü daha çıtır olması için yağsız ızgara tavada kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1 adet lavaş,
- Bir kaşık un,
- 1 yumurta,
- 1 kaşık bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu,
- 1 adet kapya biber,
- Tulum peyniri.