Avokado Yağı
Önce yağını çıkarmak istediğiniz avokadoları püre haline getirin. Çatal yerine mutfak robotu kullanırsanız daha fazla yağ çıkarabilirsiniz. Avokado pürenizi bir yağlı kağıda sürerek inceltin. Pürenizi fırınınızın en düşük ayarında, tercihen fanlı olarak kurutmaya başlayın. Pürenizin üstü karardığında karıştırarak tekrar yayın ve fırınlamaya devam edin. Avokado püresi tamamen kararana kadar bu işlemi tekrarlamamız gerekiyor ancak pürenin tamamen kurumamasına da dikkat etmelisiniz. Avokado pürenizi bir tülbente sarın ve elinizle sıkarak yağını çıkarın. Pürede kalan son damlaları da almak için asarak bekletebilirsiniz. Elde ettiğini yağ, da sıcaklığında en az üç ay tazeliğini koruyacaktır. Afiyet olsun.