Avokado ve Lime’lı Yaz Salatası
Kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve soğuk suya alın, bu işlem çiğ soğanın kuvvetli tadını yumuşatacak. Mısırı haşlayın. Bu arada salata sosunu hazırlayalım. 1 ölçü lime suyu, 3 ölçü zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve hardalı bir kavanoza alın, kapağını kapatın ve sallayarak homojen hale getirin, tuzunu ve biberini kontrol edin. Soğuyan mısırın tanelerini, bıçakla koçanından ayırın ve iri parçalara bölün. Meksika fasulyesi ile börülceyi süzün ve yıkayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Avokadoyu küp küp doğrayın ve lime suyu ile karıştırarak kararmalarını engelleyin. Soğanı süzün. Kalan lime’ı doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaba alın, salata sosu ile karıştırın. Maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 2 adet Verita Lime,
- 1 adet konserve Meksika fasulyesi,
- 1 adet konserve börülce,
- 1 adet orta boy kırmızı soğan,
- 1 adet süt mısır,
- 10-12 adet şeker veya çeri domates,
- Maydanoz,
- Zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı hardal,
- Sarımsak tozu,
- Tuz ve karabiber.