Avokado ve Enginar Salatası
Enginar kalplerini limonlu suda, yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra dörde bölün. Avokadoları ve salatalıkları soyun, ince ince dilimleyin. Zeytinyağına lime suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyerek salatanın sosunu hazırlayın. Marul ve fesleğen yapraklarının üzerine avokado ve salatalık dilimleri ile enginarları yerleştirin. Sosunu gezdirin. Yumurtayı rendeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 adet limon,
- 2 enginar (ayıklanmış),
- 1 adet salatalık,
- Yarım marul,
- Yarım demet fesleğen,
- 1 adet katı haşlanmış yumurta,
- 1 çay kaşığı şeker,
- Tuz ve karabiber,
- Zeytinyağı.