Avokado Pestolu Makarna
Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın.
Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin.
Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı soğuk suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz olana kadar bızlatın.
Makarna hazır olduğunda bir bardak haşlama suyunu ayırarak süzün ve tencereye geri alın. Pestoyu ekleyin ve karıştırın. Kıvamı gözünüze katı görünürse makarnanın haşlama suyu ile açabilirsiniz. Makarnayı çıtır nohutlar, rende parmesan ve isteğe bağlı olarak roka ile servis yapın.
Malzemeler:
- 2 Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 1 limon,
- 1 paket yassı spagetti,
- 1 su bardağı konserve nohut, süzülmüş ve yıkanmış,
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- Bir avuç roka
- Rende parmesan veya eski kaşar,
- 1 su bardağı taze fesleğen,
- 2 diş sarımsak,
- Tuz ve karabiber.