Ananaslı Ters Yüz Kek

50 g tereyağı ve esmer şekeri küçük bir tencerede eritin. Şeker küçük baloncuklar şeklinde kaynamaya başladığında karışımınız hazır demektir. Şeker karışımını yağlanmış kek kalıbının tabanına dökün. Dilimlediğiniz ananas parçalarını tabana dizin. Ananası soyarken ve keserken kesme tahtanıza akan suları ayırın. 

Kek için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kalan tereyağı ve şekeri mikserle yaklaşık beş dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım krema haline geldiğinde önce ananas suyunu, sonra da unlu karışımı ekleyip karıştırın. Kek harcını kalıba, ananas dilimleri üzerine dökün. Spatula ile üstünü düzleyin. 180 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki on dakika soğuttuktan sonra kalıbın üzerine servis tabağınızı yerleştirin, kalıbı ters yüz edin ve keki servis tabağına alın. Ananas dilimlerinin ortasına ahududuları yerleştirin. Hafif ılık olarak servis edebileceğiniz gibi soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 adet Verita Gold Ananas,
  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 200 g un,
  • 200 g toz şeker,
  • 100 g esmer şeker,
  • 150 g tereyağı,
  • 2 yumurta,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı