Ananaslı Pasta

Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

İsviçre merengi yapmak için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Şeker ve suyu, hafifçe altın rengi alana kadar kaynatın. Mikserle çırparken incecik yumurtaya akıtın. Böylece yumurta akları pişecek, parlak bir renk ve sıkılabilir bir kıvam alacak.

Pandispanyaları, aralarına bolca ananas parçası ve pastacı kreması sürerek üst üste dizin. Bir ekmek bıçağı ile tıraşlayarak ananas formu verin. Merengi bir sıkma torbasına alın ve ufak noktalar sıkarak ananas şeklini tamamlayın. Eğer pürmüzünüz varsa noktaların uçlarını da yakabilirsiniz. Ananasınızdan kopardığınız yapraklarla süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

Pastacı kreması için:

  • 50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
  • 150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
  • 350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı.

Mereng için:

  • 2 yumurtanın beyazı,
  • 2 tepeleme çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı su.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı