Ananaslı Pasta
Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
İsviçre merengi yapmak için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Şeker ve suyu, hafifçe altın rengi alana kadar kaynatın. Mikserle çırparken incecik yumurtaya akıtın. Böylece yumurta akları pişecek, parlak bir renk ve sıkılabilir bir kıvam alacak.
Pandispanyaları, aralarına bolca ananas parçası ve pastacı kreması sürerek üst üste dizin. Bir ekmek bıçağı ile tıraşlayarak ananas formu verin. Merengi bir sıkma torbasına alın ve ufak noktalar sıkarak ananas şeklini tamamlayın. Eğer pürmüzünüz varsa noktaların uçlarını da yakabilirsiniz. Ananasınızdan kopardığınız yapraklarla süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Bal Ananas,
Pastacı kreması için:
- 50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
- 150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
- 350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
- 2 yumurta sarısı,
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
Mereng için:
- 2 yumurtanın beyazı,
- 2 tepeleme çorba kaşığı toz şeker,
- 2 çorba kaşığı su.