Ananaslı Kek
Fırını 190 derecede ısıtın. Kalıbınızı yağlayın, unlayın ve fazla unu silkeleyin. Un, tuz ve kabartma tozunu elekten geçirin. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı ekleyip, karıştırın, son olarak yumurtayı ekleyin.
Kalıba aldığınız kek karışımını 40-45 dakika, kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kekiniz henüz sıcakken kürdanlarla delikler açın.
Ananasınızı soyun, blender’dan geçirin, suyunu süzün. Tereyağı, bir ananasın suyu ve pudra şekerini bir sos tenceresinde, tereyağı eriyene kadar ısıtın. Bu karışımı kekin üzerine eşit şekilde dökün ve en az 2 saat soğumasını bekleyin.
Malzemeler
- 1 adet Verita Gold Ananas,
- 125 gram’lık bir paket tereyağı,
- 100 g. pudra şekeri,
- 220 g. tereyağı,
- 200 g. un,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,
- 200 g. şeker,
- 4 yumurta,
- 3 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 çay kaşığı vanilya özütü.