Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Bu sırada taze peynir, yoğurt, bal ve limon suyunu mikserle, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Ahududuların yarısını süslemek için ayırıp kalan yarısını kremaya ekleyin, mikserle kısa süre çırpmaya devam edin, ahududuların da irili ufaklı parçalar halinde kalmasını ve dişe gelmesini istiyoruz. Jelatini kısık ateşte eritin. Bu aşamadan sonra hızlı davranmamız gerekiyor. Jelatini krema karışımına ekleyip karıştırın, zaman kaybetmeden kalıba dökün. En az 2 saat buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Ayırdığınız ahududular ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 1 paket taze krem peynir veya quark,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz jelatin,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket kakaolu bisküvi,
  • 1 çimdik tuz,
  • Süslemek için taze nane yaprakları.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı