Ahududulu Masum Çizkeyk

Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz çikolataları küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte, çikolatalar eriyene kadar ısıtın. Yoğurt ve şekeri çırpın. Beyaz çikolatalı karışımı, yarım lime suyunu ve rendelenmiş lime kabuğunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Yoğurt karışımınının yarısını kalıba alın, üzerine ahududu sosunun yarısını dökün. Kalan yoğurt karışımını ekleyin, en üste kalan ahududu sosunu dökün. Bir kürdan yardımı ile karıştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında, 50 dakika pişirin. 50 dakika sonunda kremanın kenarları sertleşmiş, ortası biraz hareketli olmalı. Kekinizi, kapağı yarım açık ancak çalışmayan fırında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 350 gram süzme yoğurt,
  • 150 gram toz şeker,
  • 3 yumurta,
  • 1 paket beyaz çikolata,
  • 50 ml süt,
  • 50 ml su,
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 100 gram tereyağı,
  • 1 paket yulaflı bisküvi,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı