Ahududulu Kurabiye
Ahududuları dipfrize alın. Fırını 190 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Esmer şeker yoksa aynı miktarda toz şeker ve 1 çorba kaşığı pekmez kullanabilirsiniz. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, karbonat, vanilya ve tuzu üç parti şeklinde karışıma ekleyin. Beyaz çikolatayı irice doğrayın ve karışıma ekleyin. Bu sırada dip frizde bir miktar sertleşen ahududuları ekleyin ve nazikçe karıştırın. Bu hamurdan 30 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye, 5 cm aralıklarla dizin. 10-12 dakika pişirin. Biz pudra şekeri ve labne peyniri krema haline getirip üstlerinde gezdirdik Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 450g un,
- 1 paket karbonat,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 230g tereyağı,
- 200g toz şeker,
- 100g esmer şeker,
- 2 yumurta,
- 1 paket vanilya,
- 2 paket beyaz çikolata.