Ahududulu Kombucha
Kombucha’nızı ikinci kez fermente etmek ve bu sırada aromalandırmak çok kolay. Bir kavanoza ahududularınızı ve önceden fermente ettiğiniz ya da hazır aldığınız kombucha’yı dökün. Eğer hazır kombucha kullanıyorsanız içeceğiniz ikinci kere fermente olmayacaktır, sadece aromalanacaktır. Eğer kombucha’nız ev yapımı ise ikinci fermantasyondan önce henüz buzdolabına girmemiş olması gerekiyor. Kapağını sıkıca kapatırsanız daha gazlı bir kombucha elde edersiniz ancak fermentasyon süreniz kısalır. Biz kapağı kapatılmış bir kavanozda iki günü geçirmemenizi ve kavanozda iki parmak boşluk bırakmanızı öneririz. Eğer iki günün sonunda kombucha’nız istediğiniz lezzete ulaşmadıysa, günde bir kez kavanozun kapağını açarak beş güne kadar demlemeye devam edebilirsiniz. Çayınızı süzüp şişeledikten sonra, ahududularınızı smootie gibi tariflerde kullanmayı ihmal etmeyin! Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Ahududu
- 1 litre kombucha