Ahududulu Kek
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyin ve azar azar un yedirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın yarısını kek kalıbına dökün. 35-40 dakika fırınladıktan sonra soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için malzemeleri karıştırın ve kremayı ılık kekin üzerinde gezdirin. Üzerine ahududu tanelerini yerleştirin. Pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 200g Verita Ahududu
- 150g tuzsuz tereyağı
- 150g şeker
- 1 adet vanilya
- 3 adet yumurta
- 250g un
- 4 yemek kaşığı süt
Kreması için
- 80g pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı sıcak su
Süslemek için
- 50g Verita Ahududu
- Pudra şekeri