Ahududulu Dondurma Çubukları
Önce ahududu sosunu yapalım. Ahududuları ufak bir tencereye alın, kısık ateşte pişirmeye başlayın. Nişastayı yarım çay bardağı su ile açın ve ahududulara ekleyin, kısa zamanda kıvam alacak. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari olarak veya mikrodalgada eritin. Bir parça soğuyup kıvam almasını bekleyin, dondurma kalıplarına yayın ve hemen dipfrize atın. Birkaç dakika içinde soğuyan kalıplara ikinci kat çikolatayı yayın ve yine dipfrize atın. Dondurmayı dipfrizden çıkarın ve boza kıvamında erimesini bekleyin. Arada karıştırarak daha homojen erimesini sağlayabilirsiniz. Kalıplarınızı dipfrizden çıkarın, çikolatanın üzerine önce ince bir kat ahududu sosu, sonra boza kıvamındaki dondurmayı yayın. Çubuklarını takıp dipfrizde sertleşmesini bekleyin. Dondurmanız sertleştikten sonra çikolatasız kalan açık kısmına da çikolata erittiğiniz çikolatadan yayın ve yine dipfrize atın. Dondurmanız yarım saat sonra hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 2 paket bitter çikolata,
- 250g vanilyalı dondurma,
- 1 çay kaşığı nişasta.