Ahududulu Çikolatalı Tart
Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve tart kalıbına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Çikolatalı garaj için kremayı ısıtın. Ateşten alın ve içine doğradığınız çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğumuş tart hamuruna ahududuları dizin, garajı üzerine dökün, buzdolabında en az iki saat, garaj sertleşene kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 kutu krema,
- 200g bitter çikolata,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 2 çorba kaşığı tereyağı.