Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Avokadolu Suşi Pizza

Pirinçleri karıştırmadan, kısık ateşte su ile pişirin. Sirkeyi ısıtın, şeker ve tuzu eritin. Pirinç suyunu çektiğinde sirke, tuz ve şeker ile karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı yağlayın ve pirinçlerden iki parmak kalınlığında diskler hazırlayın. Eğer bir kalıbınız yoksa elinizle de diskler hazırlayabilirsiniz ancak bu durumda kızartırken dağılmaması için iyice sıkıştırmanızı öneririz. Bu diskleri buzdolabında, sertleşene kadar […]

Devamı

Orman Meyveli Milföylü Pasta

Milföyleri oklava ile inceltin, kareler kesin, üzerine biraz bal sürüp kızarana kadar 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Biz krema olarak İsviçre merengi kullandık, siz dilediğiniz bir krema kullanabilirsiz. İsviçre merengi yapmak için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Şeker ve suyu, hafifçe altın rengi alana kadar kaynatın. Mikserle çırparken incecik yumurtaya akıtın. Böylece yumurta […]

Devamı

Ahududulu Panna Cotta

Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri tamamen karışana kadar pişirin, jelatinin üçte birini ekleyin. Kaplarınızı bir muffin kalıbı içine eğik olarak yerleştirin. Karışımı soğumadan kaplarına boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Ayırdığınız jelatini sıcak suda eritin, içine kırmızı gıda boyası ve şeker ekleyin. Kaplarınızı muffin kalıbında ters yönde […]

Devamı

Avokadolu Kek

1,5 avokadoyu, lime suyu ekleyerek blender’da püre haline getirin. Avokado püresine tereyağı, şeker, vanilya ve tuz ekleyerek çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve sütü ekleyip son bir kez karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. 50 dakika sonunda pişip pişmediğini bir […]

Devamı