Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Yaban Mersinli, Yulaflı Kurabiye

Tereyağı ve şekeri krema haline gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Un, yulaf, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, özleşene kadar çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bir spatula ile nazikçe yedirin. Bu miktarda malzeme ile yaklaşık 10-12 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve en az yarım saat buzdolabında […]

Devamı

Ahududu Sosu

Küçük bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın, en kısık ateşte, ahududuları ezerek, kıvam alana kadar pişirin. Sosunuzun kıvam alması yaklaşık 10-12 dakika sürecektir. Altını kapattıktan sonra sosunuzu bir süzgeçte, çekirdekler harici tüm ahududu sosu geçirecek şekilde süzün. Biz ahududu sosumuzu tamamen çekirdeksiz sevmiyoruz. O yüzden süzdüğümüz çekirdeklerden bir tatlı kaşığını sosa geri ekledik. Afiyet […]

Devamı

Tatlı Patatesli Brownie

Tereyağını çok kızdırmadan eritin ve kakao ile karıştırın. Ayrı bir kapta tatlı patates püresini ve balı karıştırın. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, homojen hale gelene dek karıştırın. Yoğun bir kek hamuru kıvamı arıyoruz, fazla kıvamlı oldu ise biraz süt veya su ile açabilirsiniz. Biz içine kıyılmış ceviz ve beyaz çikolata […]

Devamı

Orman Meyveli Muffin

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene dek çırpın. Krema ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyin. Yaban mersinlerinizin birkaçını süslemek için ayırıp kalanı kek hamuruna ekleyin. Biz hamura biraz ahududu da kattık. Kalıplara aldığınız muffin hamurunun üzerini yaban mersinleri ile süsleyin. 180 derecede […]

Devamı