Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Bal Ananaslı Dondurma

Bal ananasınızı soyup ayıkladıktan sonra tüm malzemeleri bir blender’a alın. Dondurma donduğunda tadı bir parça azaldığı için tadına baktığınızda iyice tatlı olmasına dikkat edin. Karışımınızı bir süzgeçten geçirin ve dondurma kaplarında dondurun. Hepsi bu kadar! Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Bal Ananas, 1 çay bardağı yoğurt, Dilediğiniz kadar bal

Devamı

Bal Ananas Çiçekli Tart

Aananas çiçekleri için soyduğunuz ananastan 10 adet ince dilim kesin. Bu dilimleri, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın, kağıt havlu ile kurulayın. 100-120 derecede ısıttığınız yarım saat kurutun. Yarım saat sonra ananas dilimlerini ders çevirin, nemlerini yine kayıt  havlu ile alın ve bir saat daha pişirin. Pişmiş ananaslar kuruyacak ama hala yumuşak kalacak. Şimdi […]

Devamı

Yaban Mersinli Ekler

Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Şu hamuru için tereyağını eritin, […]

Devamı

Mango Püreli Pişmeyen Cheesecake

Cheesecake tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. 2,5 tatlı kaşığı jelatini iki çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp […]

Devamı