Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Avokadolu Tart

Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

Devamı

Avokadolu Tereyağı

Avokadonuz, oda sıcaklığında tereyağı, limonun rende kabuğu ve suyu, biberiye ve tuzu mutfak robotundan geçirin. Bir streç filmin üzerine alın, rulo haline getirin ve sanki bir bayram şekeri paketi gibi kenarlarından kıvırarak sıkıştırın. Rulonuzu dolapta sertleşene kadar dinlendirin. Bu tereyağını bir hafta içinde tüketmenizi öneririz. Afiyet olsun. Malzemeler: 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado, 200 […]

Devamı

Dondurulmuş Ahududulu, Çikolata Kaplı Bar

Bal, chia tohumu ve ahududularınızı blender’da püre haline getirin. Dondurulmuş tatlıların tatlılığı, donduğu zaman biraz azalır, bu sebeple damak zevkinizden bir tık daha fazla bal eklemenizi öneririz. Karışımınızı kalıba alın ve dondurun. Bitter çikolatanızı eritin, donmuş tatlınızı çikolataya batırın, yağlı kağıda alıp dipfrizde tekrar donmaya bırakın. Bu arada beyaz çikolatanızı eritin, bir buzdolabı poşetine alın, […]

Devamı

Taze Hindistan Cevizli Çikolata Barları

Pudinginizi hazırlayın, oldukça katı, topak topak olacak, hiç problem değil. Ayıklanmış taze Hindistan ceviziniz ve yaban mersinlerinizi robottan geçirin. Rende taze Hindistan cevizli karışım ile pudingi karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökün. Buzdolabına kaldırın ve sertleşene kadar bekleyin. Sertleşmiş karışımı küçük dikdörtgenler şeklinde kesin. Bir çatal yardımı ile benmaride veya mikrodalgada erittiğiniz […]

Devamı