Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Mangolu tart

Un, tereyağı, soğuk su, pudra şekeri ve tuzu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Hamur haline gelmiş karışımı streç folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Krema ve portakal marmelatını bir kasede karıştırın. Hamurunuzu önceden yağladığınız 16 cm’lik bir tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derecede; 15 dakika […]

Devamı

Mangolu sorbe

Şeker, portakal kabuğu  ve 3/4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca, altını söndürüp soğumaya bırakın. Mangoyu ve portakal suyunu mutfak robotunda püre haline getirin. Soğuttuğunuz şekerli şurubu püreye karıştırıp, iyice çırpın. Daha sonra süzüp soğumaya bırakın. Soğuyunca, buz kabına koyup buzluğa koyun. Kenarları sertleşip donana kadar buzluktan çıkarmayın. Yarı […]

Devamı

Taze zerdeçallı karnabahar graten

Başlamadan önce, hazırlık aşaması bittiğinde, malzemeleri hemen pişirmeye alabilmek için fırınınızı 200 dereceye getirin. İlk olarak karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanıp soğuduktan sonra küçük parçalara bölün. Farklı bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun. Ununuz sarardıktan sonra yavaş yavaş taze zerdeçalı, sütü ve tuzu ekleyin. Bölmüş olduğunuz karnabahar parçalarını hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Fırın […]

Devamı

Taze zerdeçallı sebzeli börek

İki adet yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Başka, derin bir kasede un, taze zerdeçal ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığına bekletilmiş tereyağını ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma döküp yoğurun. Hamuru bir kenarda bekletin. Sırasıyla soğanları, kıymayı, havucu, bezelyeleri, mısırı, patatesi, lahanaları tavaya koyduğunuzu tereyağında soteleyin. Yemeği ateşten aldıktan sonra zerdeçal, karabiber ve tuzunu ekleyip kenarda soğumaya bırakın. Kenarda […]

Devamı