Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Kivili Pankek

Bir kapta, kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri iyice çırpın. Karışımı 1 saat boyunca buzdolabında bekletin. Kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştırın. Yağlanmış kızgın tavaya küçük bir kepçe yardımıyla karışımdan dökün. Hamurun üzerinde kabarcıklar belirip patlayınca ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Kivi dilimleri ve taze nane yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita […]

Devamı

Bitter çikolatalı Mango

Geniş oval bir kap (hamur teknesi yoksa) oda sıcaklığındaki margarin eklenerek ve üstüne pudra şekeri ilave edilerek un ve yumurta beyazı ile beraber karıştırılır. 168 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirmeye bırakılır. Krema yapımı Süt, toz şeker, un, yumurta ve vanilin ve bütün malzemeler bir tencerenin içerisine konulup soğutulur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Sonrasında […]

Devamı

Mangolu Güllaç

Süt ve bal tencereye alınarak ısıtılır, tamamen eritilir. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlı hamur olur. Bu nedenle el yakmayacak şekilde olmalı. Sonra tatlı tepsiye döşenir. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyulur. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir-iki kepçe süt dökülür. Beş güllaç yaprağı için aynı işlem […]

Devamı

Ahududu Reçeli

1 kg Verita Ahududu’yu yıkayıp süzün. 5 su bardağı şekeri dibi derin bir tencereye bir kat ahududu bir kat şeker olmak üzere kat kat yerleştirin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün dinlendirdiğiniz tencereyi ocağa koyun, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte yarım saat kadar kaynatın. Kaynama esnasında oluşan köpükleri delikli bir kepçe […]

Devamı