Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Çarkıfelekli, Merengli Tart

Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

Devamı

Yaban Mersinli Crumble Cheesecake

Un, kabartma tozu, tuz, şekerin yarısı ve lime kabuğu rendesini karıştırın. Kuru malzemelere küp küp kesilmiş tereyağı ekleyin. Malzemeleri birleştirmek için elinizle çalışabilir, çatalla ezebilir veya mutfak robotu kullanabilirsiniz. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışım ufalanan ıslak kum kıvamda olmalı ve elinizle sıkarak küçük topaklar oluşturabilmelisiniz. Karışımın yaklaşık 2/3’ünü yağladığınız kelepçeli bir kalıba cheesecake tabanı […]

Devamı

Avokadolu Çıtır Yılbaşı Ağacı

Tortillalarınızı kalıpla kesin, zeytinyağı ile yağlanmış kızgın bir tavada arkalı önlü kızartın. Avokadonuzu soyun ve çekirdeğini ayırın. Bir mutfak robotunda limon suyu ve tuz ile krema haline gelene kadar çekin. Tortillanızın üzerine sıkın. Çeri domates parçaları ve limon suyu ile çırpılmış süzme yoğurt ile süsleyin, tuz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.  Malzemeler 1 adet Verita […]

Devamı

Taze Zerdeçallı Havuçlu Kek

Kuru üzümleri sıcak suda bekletin. Yumurtaları toz şeker ve esmer şeker ile birlikte krema haline gelene dek çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı döküp çırpmaya devam edin. Doğradığınız ceviz, süzdüğünüz üzümler, rendelenmiş havuçlar ve rendelenmiş iki baş taze zerdeçalı ekleyip çırpın. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın, muskat, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yavaşça, özleşene kadar […]

Devamı