Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Yaban Mersinli Çikolata Parçaları

Bitter çikolatayı, Hindistan cevizi yağı ile eritin. Yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine, bozuk para büyüklüğünde ve kalınlığında porsiyonlayın. Daha büyük halkalar yapmak isteyebilirsiniz ancak yaban mersinlerini ekleyince de biraz yayılacağını unutmayın. Çikolata sertleşmeden üzerilerine dörder yaban mersini yerleştirin. Beyaz çikolatayı eritin. Biraz katılaşmaya başlamış bitter çikolataların üzerine gezdirin. Tepsiyi buzdolabına alıp çikolata sertleşene dek […]

Devamı

Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk

Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini […]

Devamı

Yaban Mersinli Crumble

Tereyağını, tarifi hazırlamadan önce dondurucuya dondurun. Karışımı hazırlayacağınız kabı ve karıştıracağınız kaşığı da dondurabilirsiniz. Yaban mersini, nişasta ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri çırpma kabına alın. Donmuş tereyağını rendeleyin. Tereyağı erimeden hamuru karıştırın. Aradığımız kıvam, ıslak kum kıvamı; buna göre un veya sirke ekleyerek kıvamı dengeleyebilirsiniz. Hamurun yarısını fırın kabına alın ve bastırarak düzleyin. Yaban mersinlerini […]

Devamı

Tatlı Patatesli Ekmek

Verita Tatlı Patates’i haşlayın ve püre haline getirin. Mayayı ılık ve şekerli suya dökerek aktive olmasını sağlayın. 150 gram tatlı patates püresi, maya, şeker, tereyağı, tuz ve yumurtaları karıştırın. Unu ekleyin. Eğer stand mikseriniz varsa 2-3 dakika yoğurun. Eğer elde çalışacaksanız, hamur toparlandıktan sonra 3-4 dakika yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa un eklemek yerine hamurunuzun üstünü örtüp […]

Devamı