Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek

Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu […]

Devamı

Ahududulu Masum Çizkeyk

Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz […]

Devamı

Yaban Mersinli Dondurma

Yaban mersinlerini su ile bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Yaban mersinlerinin bir kısmını çatalla ezin ama bir kısmı da bütün kalsın. Nişastayı ekleyin ve bir tıkım daha kaynatın. Altını kapatın ve ılındığında balı ekleyin. Süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tamamen karıştırmazsanız bizce ortaya çıkan dalgalı görüntü çok şık. Dondurma kalıplarına dökün ve bir akşam […]

Devamı

Altın Çilekli Bademli Kek

Yumurta ve toz şekeri mikserde, üç dakika kadar çırpın. Yumuşamış tereyağı, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ve badem ununu ekleyin, spatula ile karıştırın. Bu aşamada keki çok karıştırmamak önemli. Bu karışım, 28 cm’lik kek kalıbı için yeterli. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar […]

Devamı