Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Ahududu Sosu

Ahududu sosu için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Bu tarifte sosu zaten bir tatlının üzerinde kullandığımız için içine şeker koymadık. Ancak dilerseniz yarım çay bardağı pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. Malzemeler 1 paket Verita Ahududu, […]

Devamı

Orman Meyveli Waffle

Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın. Süt, kabartma tozu, un, tuz ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın. Bu hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendirirseniz waffle’ınız daha leziz olacaktır. Waffle makinesinde ya da tavada pişirdiğiniz waffle’larrınızı orman meyveleri, dilerseniz çırpılmış krema ile servis edin. Dilerseniz waffle’lar daha sıcakken arasına tereyağı parçaları koyabilir, üzerine bal gezdirebilirsiniz. […]

Devamı

Şipşak Yaban Mersini Reçeli

Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlayın. Şeker erimeye başladığında bir çatalla yaban mersinlerinin bir kısmını ezin. Şeker tamamen eridiğinde ateşi orta seviyeye yükseltin. Reçelinizin kıvamını, buzdolabından çıkardığınız bir tabağa bir damla dökerek anlayabilirsiniz. Eğer katılaşıyorsa tamam demektir. Buzdolabında soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, 1 […]

Devamı

Böğürtlenli Panna Cotta

Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri karıştırın, üçte birini ayırın, kalanını hafifçe kaynatın ve içine jelatinin üçte ikisini ekleyin. Kaplarınızı bir muffin kalıbı içine eğik olarak yerleştirin. Karışımı soğumadan kaplarına boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Ayırdığınız karışımın içine böğürtlenlerin yarısını alın ve çatalla ezin. Karışımı tekrar hafifçe […]

Devamı