Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Çarkıfelekli kek

Yumurtaları ve toz şekeri krema haline gelene kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, vanilya özütü, lime suyu ve rendelediğiniz lime kabuğunu ekleyin, karıştırın. Bir adet çarkıfeleğin suyunu ve çekirdeklerini ekleyin. Un ve kabartma tozunu ekleyin, mümkün olduğunca az karıştırarak unu karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına aldığınız karışımı 180 derecede ısınmış fırında […]

Devamı

Zencefilli Kurabiye Adamlar

Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, muskat, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. […]

Devamı

Lime’lı Merengli Pişmeyen Cheesecake

Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Lime’ların birini ayırın, diğerinin kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu karışıma ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi […]

Devamı

Mangolu Krem Peynir Kremalı Pasta

Fırını 120 derecede ısıtın. Hindistan cevizinin yarısını rendeleyin ve fırında kurutun, 5-6 dakika kadar sürecektir. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağının 200 gramını, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, tuzu, kabartma tozunu, rende Hindistan cevizini ekleyin. Yağlanmış bir çember kalıpta 30-35 dakika ya da kürdan testinden […]

Devamı