Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Hindistan Cevizli ve Karamelli Çizkeyk

Önce karameli hazırlayalım. Toz şeker, su ve birkaç damla lime suyunu orta ateşte, şeker eriyip karamel rengi alana kadar, karıştırmadan pişirin. Tereyağının yarısını ekleyin ve eritin. Yarım paket kremayı dikkatlice karamele ekleyin, köpürebilir, aman dikkat. Kısık ateşte iki dakika daha pişirin ve soğuması için kenara alın. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile […]

Devamı

Granadilla’lı Panna Cotta

Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri karıştırın; hafifçe kaynatın ve içine jelatini ekleyin. Karışımı soğumadan kalıplara veya kaselere boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Kıvam alan panna cotta tatlınızın üzerine granadilla ekleyin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Granadilla, 1 kutu krema, 100ml soğuk süt, 1 paket vanilya, […]

Devamı

Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarına toz şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve vanilyayı eklediğiniz yumurta sarılarını krema haline gelene kadar çırpın. Beyazları havasını söndürmeden, yani katlayarak sarılara yedirin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.Tereyağı ile yağladığınız iki adet kalıba dökün ve 180 derecede kürdan testini geçene kadar, yarım saat […]

Devamı

Pomelo Kabuğu Şekerlemesi

Pomelonuzu soyun, kırmızı dilimlerinin tadını çıkarın. Kabukların içindeki beyaz kısmı bıçakla tıraşlayarak hafifçe inceltin, ince dilimler halinde doğrayın. Birkaç dakika kaynatın, suyunu dökün ve taze suyla birkaç dakika daha kaynatın. Bu kaynatma işlemini üç kez yapacağız, böylece kabuktaki acılığı almış olacağız. Şekeri 1 çay bardağı suyla eritin, pomelo kabuklarını şeffaflaşana kadar bu şerbette kaynatın. Kabukları […]

Devamı