Şımartan Tarifler

Stresli geçen günler sonunda kendinizi zaman zaman tatlı yiyerek şımartmak isteyebilirsiniz. Kendinizi mutlu edip şımartırken, taze meyveleri kullanarak sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

Sizlere Verita taze meyvelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz ve kendinizi şımartabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler hazırladık, afiyet olsun.

Kendinizi Şımartın

Mangolu Üç Katlı Muhallebi

Bu muhallebiye nişasta veya un yerine jelatinle kıvam vereceğiz. Öncelikle toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın.  Mangonuzu soyun ve bir blender’da veya çatalla ezerek püre haline getirin. Bu püreyi süzgeçten geçirip liflerinden arındırın. Toz jelatini yarım çay bardağı su ile karıştırıp şişmesi için kenara alın. Süt, krema ve şekeri […]

Devamı

Orman Meyveli Waffle Lolipop’lar

Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın. Süt, kabartma tozu, un, tuz ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın. Bu hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendirirseniz waffle’ınız daha leziz olacaktır. Waffle makinesinde ya da tavada pişirdiğiniz waffle’larınızın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin ve orman meyveleri ile servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini, […]

Devamı

Pitahayalı Tartölet

Pitahayanızı ince dilimler şeklinde kesip yuvarlak bir halka kalıbın içine dizin. Eğer böyle bir kalıbınız yoksa uzunca kestiğiniz alüminyum folyoyu katlayarak da kolayca yapabilirsiniz. Bu kalıpları, bir yağlı kağıt yerleştirilmiş tabağa, üzerine hafifçe bastırarak alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekeri ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu […]

Devamı

Zencefil Şekerlemesi

Zencefillerinizi soyun ve bozuk para kalınlığında dilimleyin. Bir çimdik tuz attığınız bol suda, 30 dakika kadar haşlayın. Bu suyu daha sonra zencefil çayı niyetine de tüketebilirsiniz. Süzdüğünüz zencefilleri, şekeri ve yarı fincan suyu geniş bir tencereye alın ve orta-yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Şekerin erimesi ile oluşan şurup bir süre sonra buharlaşmaya başlayacak ve karamelize bir […]

Devamı