Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Demirhindili Domates Çorbası

Soğan ve sarımsakları zeytinyağında çevirin. Kimyonu ekleyin ve biraz daha kavurun. Doğranmış domatesleri, ayıklanmış 8-10 adet demirhindiyi, tuzunu ve et ya da sebze suyunu ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurdunu (yoğurt tercih etmezseniz aynı miktarda kremayı) ekleyin ve blender’da pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Afiyet olsun. Malzemeler 1 […]

Devamı

Zencefilli Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk göğsünü, tuz eklenmiş suda haşlayın. İrice didikleyin. Havuçları, bir baş zencefili ve sarımsakları dilimleyin; zeytinyağında hafifçe çevirin. Tavuk suyunu 3 bardağa tamamlayın, sebzelere ekleyin ve bir taşım kaynatın. Tavuk parçalarını ekleyin, kısık ateşte on dakika ya da sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Biz maydanoz ve taze soğan ile süsledik. Afiyet […]

Devamı

Avokadolu Karnabahar Pilavı

Önce karnabaharı küçük parçalara ayırın, robotta çekin. Bu çekme işlemi oldukça hızlı gerçekleşecek, amacımız bir parça iri kıymak, bulgur büyüklüğünde gibi düşünebilirdiniz. Sarımsakları kıyın. Karnabahar ve sarımsakları zeytinyağında, orta ateşte ve sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin. Avokadoyu robotta çekin ve pilavınıza ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Taze soğan, biber ve çeri domateslerinizi çiğden ekleyin. Afiyet […]

Devamı

Peynirli Avokado Topçukları

Avokadoyu püre haline getirin, yarım lime suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ezine peynirini çatalla ezin, ekmekleri ufalayın ve avokado ile karıştırın. Karışımdan küçük toplar yuvarlayın. Biz bu topları Antep fıstığı kırıkları, susam ve çörek otu ile kapladık ama siz dilediğiniz şekilde kaplayabilir ya da olduğu gibi tüketebilirsiniz. Çubuk krakerleri topçuklara saplayarak servis edin. Afiyet […]

Devamı