Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Tatlı Patates Eşliğinde Hardallı Somon

Fırını 200 derecede ısıtın. Tatlı patatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Erimiş tereyağı ve hardalı karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine somon filetoları ve tatlı patatesleri yerleştirin. Üstlerine önce tuz ve karabiber, sonra da hardallı tereyağını dökün. 15-20 dakika arası pişirin. Somon’un piştiğini anlamak için ufak bir çatalı en kalın yerine hafifçe değdirin, şeffaf […]

Devamı

Zencefilli Tavuk Suyu Çorba

Tavukların derilerini ayırın, tavukları ve derileri ayrı olarak tavada kızartın. Bu adım opsiyoneldir ancak derin bir lezzet için öneriyoruz. Tavukları ve derileri, irice doğranmış sebzeler, zencefil ve karabiber taneleri ile birlikte düdüklüye alın. Üzerine 2 litre su ekleyin. Düdüklüde 45 dakika veya normal tencerede orta ateşte 1,5 saat pişirin. Sebzeleri, tavuk etkilerini ve tavuk derilerini […]

Devamı

Fırında Kızarmış Tatlı Patates

Patateslerini kabuklarını soymadan dilimleyin. Yemek istediğiniz kalınlıktan biraz daha kalın dilimlemenizi öneririz, çünkü pişerken biraz küçülecekler. Patateslerinizi bir tencereye alın ve üstlerini kapatacak kadar su ekleyip haşlayın. Bu aşama sayesinde dilimlerin üzerinde oluşan nişasta tabakası fırında “yağda kızarmış” tadı alacak. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın. Patatesleri kevgirde bekletin ve kendi buharı ile biraz […]

Devamı

Mangolu Ispanaklı Smoothie

Mangoyu soyup dilimledikten sonra dipfrizde yarım saat soğutun. Tüm malzemeleri karıştırın ve soğuk soğuk için. Afiyet olsun. Malzemeler 1 adet Verita Mango, 1 avuç dolusu ıspanak, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı bal.

Devamı